Sequent investerar i Rope Access AB

Sequent har tillsammans med bolagets ledning investerat i Rope Access, den marknadsledande leverantören av industriella reptjänster till vindkraft, bygg och industri samt utbildning inom arbete på höjd, i Sverige.

- Med Sequent som extern ägare ser vi fram emot att ta nästa steg i verksamheten för att möta en stark efterfrågan av våra tjänster och därmed fortsätta att fokusera på att leverera bästa möjliga service till våra kunder, i Sverige och utomlands, säger VD Petter Gellerstam.

- Rope Access är ett bolag med marknadsledande position i en attraktiv marknad och stor tillväxtpotential. Sequents fokus kommer ligga på att använda vår erfarenhet av att skala upp verksamheter för att låta Rope Access fokusera på sin kärnuppgift – säker åtkomst i trånga utrymmen och höga höjder för sina kunder. Kunderna är hörnpelare i samhället – broar, förnyelsebar energi, industri, byggnation – och vi ser fram emot att tillsammans med teamet på Rope Access få förvalta detta ansvar, säger Karl-Johan Wattsgård, Partner på Sequent Invest.

Förvärvet finansierades av Nordea. Rådgivare till Sequent var EY, Dangoor Associates och DLA Nordic. Rådgivare till Rope Access var KPMG och advokatfirman Wåhlin.

Kontakter
Karl-Johan Wattsgård, Sequent Invest, +46708455365, karl-johan@sequent.se
Petter Gellerstam, Rope Access, +46708201400, petter@ropeaccess.se

Om Sequent
Sequent är en långsiktig investerare i välskötta, lönsamma tjänsteföretag. Tillsammans med bolagens ledningsgrupper hjälper vi stora småbolag att övervinna tillväxttrösklar och ta steget till små storbolag. Vi gör det genom grundläggande företagsutveckling – god ekonomistyrning, strukturerat styrelsearbete och fokus på tillväxt.

För mer information om Sequent se: sequent.se

Om Rope Access
Rope Access erbjuder underhåll, inspektion; på hög höjd, slutna utrymmen och svåråtkomliga platser med åtkomst med hjälp av industriellt reparbete. Rope Access tillhandahåller även utbildningar inom sitt verksamhetsområde. Bolaget är verksamt inom Vindkraft, Industri och Bygg, och har kontor i Göteborg, Östersund och Malmö, samt huvudkontor med utbildningsanläggning i Solna. Med högt ställda krav på säkerhet, samt kvalitet i såväl utfört arbete som dokumentation, levererar vi tjänster med mycket hög kundnöjdhet. Rope Access grundades för 20 år sedan och har varit pionjärer inom industriellt reparbete i Sverige.

För mer information om bolaget se: ropeaccess.se